Dubai is een ideale bestemming als je van stranden houdt. Dubai heeft meer dan dertien kilometer aan prachtige stranden in de omgeving. Er zijn twaalf stranden die open zijn voor het publiek, naast deze publieke stranden zijn er ook veel exclusieve stranden die bij hotels en verschillende woningen horen.

Al Mamzar Beach Park

Al Mamzar Beach Park ligt op een klein schiereiland dat grenst aan het Emiraat Sharjah. In totaal liggen er hier vijf stranden. Het is toegestaan om hier te barbecueën, er zijn ook horecagelegenheden waar je lekker kunt eten en drinken.

De prachtige stranden van Dubai

Jumeirah Open Beach

Jumeirah Open Beach ligt in de buurt van de Dubai Marine Beach Resort. Dit strand heeft een open toegang voor iedereen. Er zijn leuke eettentjes waar je wat kunt eten en drinken terwijl je lekker geniet van het mooie weer.

Mercato Beach

Mercato Beach is een klein en rustig strandje dat is vernoemd naar het nabij gelegen Mercato Mall. Als je van rust houdt, is dit strand zeker een optie.

Jumeirah Beach Park

Jumeirah Beach Park is een strand dat is gezegend met veel groen in de omgeving. Het strand vormt een afgesloten park dat wel 130.000 vierkante kilometer groot is. Als je van schaduw plekken houdt dan kun je het beste naar dit strand gaan. Op maandag is het Ladies Day, er mogen dan geen mannen op het strand komen.

Sunset Mall Beach

Sunset Mall Beach is onderdeel van het winkelcentrum Sunset Mall. Als je op dit strand zou liggen dan heb je een prachtig uitzicht op de Dubai Offshore Sailing Club

Er is zelfs een strand in Dubai waar je met je auto op mag rijden, het 4×4 Beach is daarom populair onder autofanaten. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en hier lekker gaan rond crossen.

Free-Fun Beach

Free-Fun Beach is het strand dat bekend staat als het sportiefste strand van Dubai. Het is een vrij klein strand dat niet zo heel bekend is. De omstandigheden hier zijn ideaal om te kitesurfen of om andere watersporten te beoefenen. Het waait hier bijna altijd, je kunt hier dus lekker uitwaaien.

Bu Qtair Beach

Bu Qtair Beach is een klein strand dat aan een zijstraat van Jumeirah Road ligt. Dichtbij zit een cafetaria dat beroemd is om zijn lekkere vis gerechten.

Waar je ook heen gaat in Dubai, er zijn stranden genoeg. Van klein tot groot Dubai heeft het allemaal. Op de meeste stranden kun je lekker rustig in de zon liggen, of natuurlijk in de schaduw van één van de weinige bomen. Bijna alle stranden zijn voorzien van parasols en stoelen die je kunt huren van de eigenaar. Het is wel verstandig om zelf wat voorzieningen mee te nemen, je weet maar nooit. Als het gaat om eetgelegenheden dan ben je bij de meeste stranden wel aan het goede adres, vooral kleine eettentjes zijn bijna overal gevestigd. Je kunt natuurlijk ook wat gaan drinken bij één van de nabij gelegen restaurants.

Vlakbij de Dubai Marina en het Jumeirah Beach vind je niet alleen prachtige hotels maar ook privé stranden. Een voorbeeld daarvan is Le Royal Meridien Beach Resort & Spa. Naast de luxe van dit 5-sterren hotel kun je ook gebruik maken van het privé strand van dit hotel. Ook gasten van het nabij gelegen 5-sterren hotel Grosvenor House kunnen hiervan gebruik maken. Iedere 10 minuten brengt een luxe busje je van Grosvenor naar Le Meridien en natuurlijk ook weer terug. Je krijgt direct na aankomst een handdoek en een ligstoel met tafeltje en parasol. Je hoeft maar op het knopje te drukken en de ober komt langs om je orders te noteren en bij je te serveren. Houd je niet van zand tussen je tenen dan kun je dit alles ook doen op het mooi aangelegde grasveld met palmbomen

Le Royal Meridien Beach Resort & Spa Dubai

De prachtige stranden van Dubai