Ga winkelen in Dubai want hier is alles te koopDubai is de ideale plek om te winkelen als je op vakantie bent. Er zijn tientallen winkelcentra verdeeld over de hele stad, de meeste zijn niet zo bijzonder en dan ook niet de moeite waard om er als toerist heen te gaan. Een aantal andere winkelcentra zijn wel breed in hun aanbod en zien er vaak spectaculair uit. Veel van deze winkelcentra zijn overdekt vanwege de weersomstandigheden in de zomermaanden, je kunt hier dan alsnog heerlijk winkelen omdat er airconditioning is.

Winkelen in Dubai

Het grootste winkelcentrum in Dubai is de Dubai Mall. Er zijn hier zo’n twaalfhonderd winkels gevestigd. Dubai Mall ligt naast het gigantische bouwwerk de Burj Khalifa en het heeft één van de grootste aquaria ter wereld. Er is ook een indoor schaatsbaan en een grote bioscoop met wel 22 verschillende zalen.

Er is in Dubai nog een groot winkelcentrum, Mall of the Emirates is ongeveer net zo groot als Dubai Mall. Je zou kunnen zeggen dat beide evenveel te bieden hebben op het gebied van shoppen en entertainment. Er is hier zelf een indoor skibaan waar je kunt skiën en snowboarden en je kunt er zelfs pinguïns bekijken in het sneeuwpark waar je kunt genieten van de sneeuwpret.

Er zijn natuurlijk nog veel meer winkelcentra die absoluut de moeite waard zijn. Deira City Centre was het eerste moderne winkelcentrum van Ga winkelen in Dubai want hier is alles te koopDubai. Souk Al Bahar ligt vlakbij Dubai Mall en staat bekend om zijn heerlijke geuren. Dubai Marina Mall heeft een prachtig uitzicht vanaf het gezellige terras. Als je wilt zien hoe de inwoners shoppen dan kun je het beste naar Ibn Battuta Mall gaan.

In Dubai zijn ook twee grote markten die bezienswaardig zijn voor de meeste toeristen. De Goudmarkt heeft een ongelofelijk aanbod van sieraden en edelstenen. Als je een goede prijs wil dan zul je toch echt moeten onderhandelen. Let wel op dat je geen nepartikelen koopt, dit is namelijk strafbaar en het is zonde van je geld. Er is nog een populaire markt, de kruidenmarkt. Het ruikt hier heerlijk, de kans is dan ook klein dat je helemaal niks koopt. De lucht is zowat betoverend.

Vroeger kon je Dubai een stuk goedkoper winkelen dan tegenwoordig. De prijzen waren toen flink lager als in Nederland. Maar door de globalisering zijn de prijzen ook hier gestegen. Er is wel een laag BTW-tarief, maar dit helpt niet veel. De echte koopjesjager kan hier nog steeds goedkoper winkelen dan dat je in Nederland kunt doen. Let wel op dat je niet teveel meeneemt in verband met de invoerbelasting. De beste periode om te shoppen is tijdens het Dubai Shopping Festival, dit evenement wordt jaarlijks gehouden. Er zijn op dat moment veel demonstraties en modeshows in de winkelcentra.

Als je naar Dubai komt om te winkelen dan ben je verzekerd van een goede winkel ervaring, goede producten en vaak een scherpe prijs. Niet voor niets dat men Dubai een winkelparadijs noemt.