VAE

Wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai

Wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai

Expo uitgesteld naar 2021

De Wereldtentoonstelling in Dubai, die in de herfst van 2020  gehouden zou worden, is vanwege de Corona pandemie uitgesteld naar 2021. Dat heeft het overkoepelende Bureau international des Expositions in Parijs bekendgemaakt. De Wereldtentoonstelling is nu van oktober 2021 tot maart 2022.

=================================================================

Dubai zal in 2020 gastheer zijn van de Expo wereldtentoonstelling. Dit is de wereldtentoonstelling die een lange geschiedenis kent. Al in 1844 werd deze tentoonstelling voor het eerst georganiseerd. De gastheer is bij iedere editie een ander land. In het jaar 2020 is Dubai aan de beurt . De Dubai Expo 2020 wereldtentoonstelling zal zijn poorten openen op 20 oktober 2020 en de tentoonstelling zal duren tot 10 April 2021.  Er zal aandacht zijn voor allerlei verschillende aspecten. Met de slogan ” Connecting minds, Creating the future “, wordt direct ook aangegeven wat Dubai met de wereldtentoonstelling wil bereiken in 2020. Er zal dan ook voldoende te zien en te doen zijn wanneer de opening op 20 oktober daadwerkelijk een feit is.

Meer dan 200 landen nemen deel

Meer dan 200 landen en organisaties presenteren zich daar. Er worden 22 tot 30 miljoen particuliere en zakelijke bezoekers verwacht. Dubai is druk bezig met de uitbreiding om al deze gasten een onderkomen te geven. Nieuwe hotels schieten als paddenstoelen uit de grond .Er worden nieuwe wegen aangelegd en wordt er de laatste hand gelegd aan de Creek Tower

Ook Nederland zal zich gaan presenteren op de Dubai Expo 2020. Dat helpt Nederlandse bedrijven en wetenschappers om de kansen te grijpen die er liggen in de Golfregio. Tijdens de wereldtentoonstelling in Dubai laat Nederland 6 maanden lang zien wat het te bieden heeft aan slimme en innovatieve oplossingen op het gebied van water, voedsel en energie.

De Creek Tower , momenteel in aanbouw, wordt het nieuwe visiteplaatje van Dubai wat zich steeds meer manifesteert als vakantieland. Steeds meer Nederlanders boeken een vakantie Dubai en dat is niet verwonderlijk. De stranden in Dubai zijn werkelijk prachtig. En schoon !

Mogelijkheden van de  Dubai Expo 2020

Rondom de slogan van Expo 2020 in Dubai zijn verschillende thema’s gehangen. Eén van die thema’s is Opportunity. Binnen dit thema wordt sterk gekeken naar hoe de toekomst van de wereld eruitziet. Wat zijn bijzondere ontwikkelingen die een grote impact op de wereld gaan hebben? Dat is één van de belangrijkste vragen die rondom dit thema speelt. Hoe ziet onderwijs eruit, wat voor mogelijkheden op de arbeidsmarkt bieden data, bestaat geld nog wel en hoe ziet dat eruit? Al dit soort vragen worden op verschillende manieren beantwoord tijdens Expo 2020. Daardoor is het dus ook voor veel verschillende soorten doelgroepen aantrekkelijk om een bezoek te brengen.

Vervoer en verplaatsing

Een tweede thema is Mobility. Ook de wereld van vervoer en verplaatsing is natuurlijk al enige tijd volop in beweging. Dit zal ook weer duidelijk worden tijdens de Expo 2020 in Dubai. Zo zal er veel aandacht zijn voor openbaar vervoer. Niet alleen met betrekking tot de manieren die we al kennen, zoals bussen en treinen, maar vooral ook op manieren die nieuw geïntroduceerd worden. Daarbij is ook veel aandacht voor hoe de wereld zal veranderen hierdoor. Voorbeelden hiervan zijn aandacht voor infrastructuur en voor werkgelegenheid die hierbij komt kijken. Ook reizen en vrijheid van bewegen van de mens staan centraal.

Duurzaamheid

Het derde thema van de Dubai Expo 2020 is duurzaamheid, of Sustainability. Dubai is, net als de andere Emiraten, al lange tijd een voorloper als het gaat om het ontwikkelen en toepassen van duurzame technieken. De wereldtentoonstelling is dan dus ook een zeer goede mogelijkheid om hier veel aandacht aan te besteden. Er is hier dan ook veel te leren voor de wereld met het oog op bijvoorbeeld de klimaatdoelen die zijn gesteld in Parijs in 2015. Dit maakt de Expo dus ook nog eens een heel belangrijk punt in de wereldgeschiedenis. Er is bijvoorbeeld aandacht voor de lessen die ecosystemen de mens kunnen leren. Ook het bouwen van duurzame steden staat voorop.

Andere activiteiten

De komst van een Expo naar een plaats of land is altijd aanleiding voor allerlei activiteiten. Wie dus altijd al eens Dubai wilde bezoeken, of al eens geweest is en graag nog eens terug wil, doet er goed aan om het jaar 2020 hiervoor te reserveren. De Expo zal het land het gehele jaar voorzien van allerlei leuke evenementen en andere randzaken die zeer de moeite waard zullen blijken. Al sinds het jaar 2017 worden er voortdurend kleine evenementen georganiseerd met betrekking tot wat er in 2020 komen gaat. Dit zal alleen maar toenemen in de komende periode.Booking.comBooking.com

Ook Interessant...