VAE

Hyperloop in Dubai

Hyperloop in Dubai

De hyperloop is een vervoermiddel dat flink in de aandacht is getreden in de afgelopen tijd. In Dubai is een concept geopenbaard van een hyperloop die Dubai met Sharjah gaat verbinden. Door deze verbinding met het moderne vervoersmiddel kan de reistijd tot in extreme mate worden teruggebracht. Waar dat momenteel twee uur duurt, moet dat met dit transportmiddel in twaalf minuten worden gedaan. Daarmee moet het een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld, waar de hyperloop mogelijk ook een belangrijke uitkomst voor veel transportkwesties kan zijn. De ontwikkeling kan de komende tijd op de voet gevolgd worden.

Eén van de negentig

De hyperloop werd gepresenteerd als één van maar liefst negentig mogelijkheden om transport in de toekomst te verbeteren. De hyperloop was daarbij volgens de meldingen het meest gevorderd. Het is zelfs zo dat de route die de hyperloop moet volgen om van Dubai naar Sharjah te komen al wordt uitgetekend. Daarbij wordt ook bekeken wat de beste manier van plaatsing is met het oog op de toekomst. Het is immers goed mogelijk dat na de route van Dubai naar Sharjah het systeem ook verder moet worden uitgebreid. Andere delen van de wereld moeten er mogelijk ook op aangesloten kunnen worden.

 

Wat is een hyperloop?

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat een hyperloop eigenlijk is. Dat het mogelijk wordt om een reis van twee uur van Dubai naar Sharjah terug te brengen tot twaalf minuten klinkt immers als nagenoeg onmogelijk. Toch is dit niet het geval. Een hyperloop is het best te omschrijven als een moderne variant op de beroemde buizenpost die vroeger gebruikt werd in grote kantoorgebouwen. Door gebruik van velden die een capsule door een buis voortstuwen kan snel en onder extreme snelheden worden gereisd. Veel mensen zijn zich hiermee aan het bezighouden momenteel, onder andere vanwege de grote voordelen. Lees ook dit nieuws

edit-09-11-2020

Eerste test door Virgin in Nevada

In de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada heeft de hyperloop van het bedrijf Virgin voor het eerst passagiers vervoerd. Twee medewerkers van het bedrijf legden 500 meter af in zo’n 15 seconden.

 

Ook Interessant...