de bezienswaardigheden in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai zijn er genoeg. Deze stad, die onderdeel is van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft mooie en grote gebouwen, en ook nog mooi weer. In Dubai is zoveel te doen dat je meerdere weken nodig hebt om alles te doen en te bekijken. Als je niet zoveel tijd hebt, kun je natuurlijk ook in vogelvlucht door Dubai gaan.

De Bezienswaardigheden in Dubai

Dubai heeft letterlijk honderden hotels, de meeste super de luxe qua inrichting en uitstraling. Er zijn ook veel andere grote gebouwen die de aandacht trekken. Er zijn zelfs eilanden in de zee aangelegd, op de eilanden kun je zelfs permanent wonen als je maar genoeg geld hebt.

De Burj Khalifa is op dit moment het hoogste gebouwen ter wereld. Het gebouw is wel 828 meter hoog en dan ook zeker niet te missen. Het gebouw is geïnspireerd op een woestijnbloem Hymenocallis. Burj Khalifa kan men dan ook rekenen tot één van de grootste bezienswaardigheden ter wereld. Burj Khalifa ligt naast Dubai Mall, dit is het grootste winkelcentrum ter wereld. 

Hoogste gebouw ter wereld is in aantocht

Maar er komt een nog hogere toren en het startsein voor de bouw is al gegeven. De Dubai Creek Tower wordt naar schatting meer dan 1000 meter hoog en gaat een slordige 1 miljard dollar kosten. De toren, die doet denken aan een minaret die met kabels aan de grond verankerd is, werd ontworpen door sterarchitect Santiago Calatrava. Er zal plaats zijn voor een twintigtal verdiepingen met restaurants en hotels, en voor een observatieplatform. Geplande opleverdatum is 2020, dan vindt namelijk in Dubai de Wereldtentoonstelling plaats.

De Bezienswaardigheden in Dubai

De woestijn rondom Dubai is ook bezienswaardig. De oneindig lijkende woestijn kun je ontdekken onder begeleiding van een gids die je van alles kan leren over de woestijn. Tijdens een zogenoemde dessert safari ga je met een gids de woestijn in, vaak met een auto. Je kunt ook een survival gids inhuren om te leren hoe je nou echt moet overleven in de woestijn.

De wat oudere wijk Deira was vroeger het enige centrum van de stad Dubai. Tegenwoordig zijn er meerdere centra. Deira heeft een authentieke uitstraling waar je goed kunt zien hoe Dubai er een aantal jaren geleden uitzag. Je kunt hier vooral sieraden en specerijen kopen.

Het Dubai museum is gevestigd is het oudste gebouw van Dubai. Dit museum is zeker een bezienswaardigheid, je kunt hier namelijk zien hoe de mensen vroeger in Dubai leefde. Ook die nieuwe ontwikkelingen in Dubai kun je bekijken.

Dubai Mall is zeker een bezoekje waard. Met ruim een half miljoen vierkante meters aan winkeloppervlakte is dit het grootste winkel centrum ter wereld. Dubai Mall is de plek voor de shopping Queen, je kunt er echt van alles kopen. Er zit zelfs een bioscoop in Dubai Mall met wel 22 zalen en een groot indoor aquarium waar je je ogen uit kunt kijken. In dit winkelcentrum kun je lekker op een terras zitten om wat te drinken en te eten. Hier vindt je de Dubai Fountain, ‘s werelds grootste fontein show.

Dubai heeft nog meer bezienswaardigheden, de Palmeilanden, de boulevard The Walk en Souk Madinat zijn hier voor beelden van. Als je van plan bent om Dubai te bezoeken dan ben je verzekerd van een spectaculaire vakantie, grote gebouwen en dure auto’s staan centraal in Dubai. Uitgaan en het strandleven zijn de dingen waarvoor de meeste mensen naar Dubai komen.

Houd je van sport en vooral van tennis, cricket, golf  en voetbal dan kun je hier je hart wel ophalen. Jaarlijks worden hier de grote toernooien gehouden. Dubai is het land waar Roger Federer woont. De grootste tennisser aller tijden komt er dan ook ieder jaar spelen op het proftoernooi van het land.

Wie naar Dubai vliegt, doet dat natuurlijk met de maatschappij die hier met afstand het meest geschikt voor is. Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai. Ook de luchtvaartmaatschappij staat namelijk bekend om zijn uitzonderlijke service.


Booking.com