VAE

Dubai: dit gebouw wordt meer dan 1 km hoog

Dubai: dit gebouw wordt meer dan 1 km hoog

De Dubai Creek Tower

Emaar de grote bouwonderneming in Dubai is momenteel bezig met het bouwen van het hoogste gebouw ter wereld. Groter dus dan de Burj Khalifa van 828 meter hoog. In een gesprek wat ik laatst had in Dubai vertelde een medewerker van Emaar dan de exacte hoogte nog niet bekend was en eigenlijk geheim wordt gehouden.Het wordt gebouw in het district ” Dubai Creek Harbour”  en wordt genoemd de ” Dubai Creek Tower”. Je kunt aannemen dat de hoogte  de 1000 meter wel zal passeren.

De Dubai Creek Tower ,zoals de foto laat zien, op zijn plaats worden gehouden door immense staalkabels. De kosten zullen de 1 miljard dollar wel overschrijden. In de top is plaats voor kantoorruimtes. Appartementen zo vertelde Emaar zullen er niet komen. In de Dubai Mall is een maquette geplaatst waarop al dat bijzonders is te zien.De bouw moet klaar zijn voor dat de expo Dubai begint in het jaar 2020.

Op dit moment is de Burj Khalifa nog het hoogste gebouw ter wereld en meet 829,84 meter. De Burj Khalifa is genoemd naar Khalifa bin Zayed Al Nahayan, president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van het naburige Abu Dhabi. De Burj Khaliga werd trouwens ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill uit Chicago.

Aangezien in Dubai alles nog groter is dan groots is het eigenlijk vanzelfsprekend dat de Dubai Creek Tower in Dubai wordt gebouwd. Het gebouw zal worden gezien als een icoon van de 21st eeuw en het zal zeker niet lang duren voordat het op de UNESCO werelderfgoed wordt geplaatst. De architect van deze nieuwe toren is de Italiaan Santiago Calatrava .

 

Dubai: dit gebouw wordt meer dan 1 km hoog

 

 

Ook Interessant...