Dubai Stad

Het eerste waar men bij Dubai aan denkt zijn de overdadige rijkdom, de luxe hotels, zoals het enige 7-sterren hotel ter wereld de Burj al Arab. Maar Dubai stad heeft uiteraard veel meer te bieden dan dat. De stad is de perfecte vakantiebestemming en bestemming voor een stedentrip, voor degene die van shoppen houdt. Daarnaast is het ook de perfecte vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Maak nu meteen kennis met de meest luxe bestemming ter wereld: Dubai.

De prachtige Dubai Stad

Wanneer iemand het over Dubai heeft wordt er meteen gedacht aan groot, groter, grootst.

Eigenlijk zou er nóg een overtreffende trap moeten bestaan .(nog groter dan grootst).

En dit is natuurlijk niet vreemd want onder andere het hoogste/grootste gebouw ter wereld staat in deze stad. Dit gebouw heet de Burj Khalifa. Dit gebouw van 828 meter is zo kolossaal dat je steeds verder weg moet gaan staan wil je helemaal naar het topje kunnen kijken.Je kunt met een lift naar boven om van van een prachtig uitzicht te gaan genieten.

Vlakbij de Burj Khalifa bevind zich de Dubai Mall. Ook deze shopping mall is de grootste ter wereld.Hierin bevindt zich ook het grootste aquarium ter wereld : Dubai Aquarium. Dit kolossale aquarium heeft een oppervlakte van 8×32 meter en bevat een slordige inhoud van 10 miljoen liter water. Niet bang worden van deze cijfers. De wanden zijn 75 cm dik en sterk genoeg om al dat water binnen te houden. Er zwemmen meer dan 30.000 vissen in rond waaronder zeker 400 haaien en grote roggen. Je loopt daar gewoon langs als je aan het winkelen bent. Voor de liefhebbers is er een glazen tunnel gebouw waardoor de vissen boven en langs je heen zwemmen. Daarvoor heb je een toegangskaartje nodig en kost omgerekend ca. 17 euro.

Ga je naar buiten dan kom je , vooral ‘s avonds , bij een mooi verlicht meer waarop met de regelmaat van de klok prachtige fonteinen shows worden gegeven. Het water spuit met veel geluid tientallen meters  omhoog en het water danst met de muziek mee. Kijk maar naar de video die ik op vrijdag 2 maart 2018 heb opgenomen.Mooi ?

Dit is ook de reden dat men meteen aan groot, groter, grootst denkt wanneer het over de stad Dubai gaat

Arabische normen en waarden

In Dubai zijn de westerse invloeden tegenwoordig wel duidelijk te zien. Maar ook de Arabische normen en waarden zijn nog erg belangrijk. Dit is onder andere te zien aan de traditionele Souks, een soort traditionele markten waarvan je in de stad zo’n zes zult vinden, met daarnaast luxe hotels en een torenhoge wolkenkrabbers. Dit is één van de weinige steden ter wereld waar deze 2 culturen zo samen komen.Het is verder heel veilig in Dubai. De crime rate is tussen de nul en 0,5%. Waarom ?

Er zijn wetten die je voorschrijven wat mag en wat niet mag. Houd je je daar niet aan dan wordt je ofwel in de gevangenis gezet of het land uitgezet als persona non grata en dan kom je nooit meer binnen. Hier is geen gedoog beleid en gaan ze niet even polderen als je de wet overtreed. En laten we wel zijn iedereen weet dat je niet mag stelen, iemand afpersen, iemand molesteren of iemand mag vermoorden.Doe je dat hier wel dan ben je gewoon aan de beurt! Het moet toch mogelijk zijn ‘s avonds laat alleen over straat te gaan en je veilig te voelen. Nou hier kan dat gelukkig nog hoor!

Het weer

Het weer is altijd erg aangenaam. Dit maakt het ook tot een perfecte vakantiebestemming. In de winter is er een zachte temperatuur van ongeveer 25 graden en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. In de zomer schijnt hier ook altijd de zon en dat zorgt ervoor dat het water ook een aangename temperatuur van rond de 20 graden heeft. Je kunt het beste tussen oktober en juni op vakantie naar Dubai gaan, dan is de temperatuur het lekkerste. Na juni wordt het te warm.

Een auto walhalla

Mannen houden van auto’s en horloges zoals vrouwen dat doen van tassen en oorbellen. Wel heren , je kunt hier je hart wel ophalen. Bentleys, Rolls Royces, Aston Martins en Ferrari’s en niet alleen in Ferrari-rood.

Dubai Stad

Aston Martins DB 10 ( schaarse auto), Maserati’s , Bentleys enz staan hier gewoon op parkeerplaatsen te wachten totdat de eigenaar weer terug komt van zijn of haar afspraak. Geld is hier geen probleem. Dat is er in overvloed en dan hoef je alleen maar de kleur te noemen in de showroom. Optie’s aangeven is niet nodig. Ze zijn niet te koop zonder alle optie’s. Je hebt dan alleen nog een American Express Platinum Creditcard nodig.Booking.com