VAE

Het weer en klimaat in de Verenigde Arabische Emiraten

Het weer en klimaat in de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een gematigd en droog klimaat dat wordt overheerst door de woestijn. Gedurende het hele jaar varieert de temperatuur sterk, hoewel de meeste dagen warm, droog en zonnig zijn. Er is weinig neerslag. De verschillen in temperatuur kunnen sterk variëren, afhankelijk van plaats en hoogte. In de zomer kan het in sommige regio’s zelfs zeker 50°C worden.

De zomermaanden zijn meestal extreem heet, met temperaturen van meer dan 40°C, terwijl de koudste maanden januari en februari zijn met temperaturen die kunnen dalen tot onder het vriespunt. Hoewel er weinig neerslag valt, kan het op de hoger gelegen bergplaatsen in de Emiraten veel regenen. Vooral in de bergen van de VAE is de luchtvochtigheid hoger dan elders.

Kortom, het weer en klimaat in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gekenmerkt door een heet, droog klimaat met een lage luchtvochtigheid. De meeste incidenteel neerslag valt in de bergen, waar het soms veel regent. De temperaturen schommelen gedurende het jaar, maar de de maxima blijven meestal boven de 28°C. Er zijn ook periodes waarin temperatuur kan dalen tot onder het vriespunt, maar deze situatie is zeldzaam. Daarnaast heeft de hoge luchtvochtigheid alleen invloed op de hogere bergregio’s.

UNITED ARAB EMIRATES het weer

Het klimaat en het weer in de Verenigde Arabische Emiraten worden beïnvloed door de lokale omstandigheden, maar ook door de omliggende zeeën en woestijnen. De zomers zijn erg warm met temperaturen die gemiddeld rond de 28°C liggen. In de winters liggen de temperaturen veel lager, maar blijven over het algemeen onder het vriespunt. Er komen ook periodes voor waarin de temperatuur onder het vriespunt daalt, maar deze situatie is zeldzaam. Daarnaast heeft de hoge luchtvochtigheid alleen invloed op de hogere bergregio’s.

De Verenigde Arabische Emiraten heeft een woestijnklimaat, waardoor de lucht fris en droog blijft. De winters zijn meestal helder en rustig, terwijl de zomers vrij heet en vaak regenachtig zijn. Doordat het land aan de kust ligt, genieten bewoners van windstoten die het wateroppervlak van de Zee van Oman en de Perzische Golf kunnen verkoelen.

De gemiddelde jaarlijkse neerslag in de Verenigde Arabische Emiraten is lager dan in andere delen van de Arabische wereld. De lokale omstandigheden en de droge woestijnwind hebben invloed op de lage tot matig regenval. De zwaarste regenval komt meestal voor in het noorden, vooral langs de kustlijnen van de Arabische Golf, de Perzische Golf en de Middellandse Zee. De Zee van Oman, aan de zuidkust, krijgt veel minder regen.

In het algemeen is het weer en klimaat in de Verenigde Arabische Emiraten warm en droog, met de meeste regenval in de noordelijk gelegen bergregio’s. Hoewel de winters rustig en helder zijn, kunnen de somberste periodes van het jaar een beroep doen op het klimaat, vooral in combinatie met hoge luchtvochtigheid.

Ook Interessant...