VAE

Luxueus First Class vliegen in de Airbus A380 (Qatar Airways)

Luxueus First Class vliegen in de Airbus A380 (Qatar Airways)
Luxueus First Class vliegen in de Airbus A380 (Qatar Airways)
Bijna 90% van de wereldbevolking heeft nog nooit een voet gezet in een vliegtuig. Wij als Nederlanders kunnen dat misschien moeilijk geloven. Er zijn passagiers die het nog wat bonter maken en regelmatig genieten van een luxe eerste klas vlucht. In stijl reizen is niet voor iedereen weggelegd, maar misschien wil je wel eens weten hoe dat nu is. De luchtvaartmaatschappij Qatar Airways staat zeer hoog aangeschreven op het gebied van luxe.

Prijswinnende luchtvaartmaatschappij

Reizen met Qatar Airways is een garantie voor een geweldige vlucht. De luchtvaartmaatschappij staat te boek als één van de allerbeste ter wereld. De recensies van de reizigers zijn vrijwel alleen maar lovend. Qatar Airways ontving dan ook meerdere malen de prestigieuze prijs voor beste luchtvaartmaatschappij ter wereld, waaronder in 2015. Qatar Airways werd in november 1993 opgericht en drie maanden later vertrok de allereerste vlucht van de luchtvaartmaatschappij. In de beginfase werden er uitsluitend vliegtuigen geleend van de luchtvaartmaatschappij Kuwait Airways. Tegenwoordig beschikt Qatar Airways over een vloot van 206 vliegtuigen en bereikt het bedrijf 150 verschillende bestemmingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doha, aangezien Doha International Airport de thuishaven is van Qatar Airways.

Airbus A380

In luxe vliegen is goed mogelijk bij Qatar Airways. De luchtvaartmaatschappij beschikt namelijk over de bekende Airbus A380. Sterker nog, het bedrijf het er momenteel 10 in zijn bezit en binnenkort komen er nog twee vliegtuigen van dit type bij. De eerste klas in de Airbus A380 heeft het luxeniveau naar een totaal nieuw niveau weten te sturen. De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld en beschikt over een tweetal verdiepingen. Er kunnen maar liefst 853 passagiers plaatsnemen in het vliegtuig. De reizigers die First Class reizen met de Airbus A380 van Qatar Airways gaan een zeer fijne vlucht tegemoet. De stoel is uniek, want het is namelijk ook een bed van 1,98 meter lang. Daarnaast beschikt de stoel ook over handige massagefuncties, zodat je kan ontspannen tijdens de vlucht. Het entertainmentsysteem Oryx bied je de kans om honderden films en series te bekijken. Er zal zelfs live televisie beschikbaar zijn, je hoeft hierdoor ook geen spannende voetbalwedstrijd meer te missen. Reizigers in de First Class krijgen geen klein schermpje, maar een televisiescherm van 26-inch.

Start de reis in de Premium Lounge van Qatar Airways

Als First Class reiziger bij Qatar Airways begint de luxe al voordat je in het vliegtuig stapt. Je kan namelijk plaatsnemen in de Premium Lounge van de luchtvaartmaatschappij. Op Schiphol gaat het om de Aspire Lounge, maar in andere steden beschikt de luchtvaartmaatschappij over een eigen lounge. De luxe is bizar. Je kan genieten van een fijne lunch of diner, maar ook een drankje nuttigen aan de bar. Ga ontspannen in de loungehoek of maak gebruik van de businesscorner. Het is een stuk fijner om op jouw vlucht te wachten in een luxe lounge dan op een stoeltje bij de gate.

Ontspannen slapen in de First Class

Je hoeft als First Class vakantieganger niet rechtop te blijven zitten. Je kan de stoel ook omklappen en in één keer omtoveren in een heus bed. En slapen doe je natuurlijk ook in luxe. Alle First Class reizigers ontvangen namelijk een prachtige pyjama van The White Company. Geloof het of niet, je krijgt er zelfs nog een paar pantoffels bij cadeau.

Kosteloze Wi-Fi

Alle reizigers in het vliegtuig van Qatar Airways krijgen de kans om de Wi-Fi te gebruiken. In de Economy Class gaat het om enkele MB’s, waar je binnen no-time doorheen bent. Je kan dan wel Wi-Fi bijkopen, maar tegen een schrikbarend hoog bedrag. Reizigers in de First Class ontvangen een WiFi-voucher voor de gehele vlucht. Je kan dus gewoon online surfen, mailen en appen gedurende de vlucht. Misschien kan je ook nog even de luxe delen met vrienden en familie op social media.

Toiletartikelen

Je krijgt ook gelijk een toilettasje cadeau wanneer je plaatsneemt op jouw stoel. In de First Class gaat het om een zeer luxe toilettasje. Je ontvangt allerlei producten van hoogstaande en luxe merken. Je moet denken aan douchegel, shampoo en een geurtje van Giorgio Armani en lippenbalsem van Rituals. Je zal er beslist erg blij van worden.

Badkamer in de Airbus 380

Alle First Class passagiers mogen gebruik gaan maken van de badkamer in de Airbus 380 van Qatar Airways. Je kan even een douche nemen en jezelf opfrissen. Het gaat om een luxe badkamer, misschien nog wel mooier dan bij jou thuis. Het is echt één van de grootste pluspunten van eerste klas reizen bij de luchtvaartmaatschappij uit Qatar.

Drankje drinken in de loungebar

Waar de reizigers in Economy Class eigenlijk alleen de benen strekken als ze naar het toilet gaan, is dat bij First Class reizigers compleet anders. Je kan namelijk ook even gaan ontspannen in de lounge en een drankje halen bij de luxe bar. Er zijn voldoende ruime zitplaatsen en de barman schenkt je graag iets lekkers in. Het drankassortiment is echt gigantisch. Champagne, wijnen, sterke dranken en verschillende soorten bieren zijn beschikbaar voor de liefhebbers. Natuurlijk is alles gewoon inbegrepen, dus je kan het er goed van nemen.

Eten en drinken

Qua eten en drinken is het allemaal eveneens geweldig geregeld bij Qatar Airways. Je tafeltje zal zeer chique worden opgedekt, het lijkt net alsof je in een restaurant bent. De menukaart is luxe en de gerechten worden vers en chique opgediend. Je krijgt een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Voordeel, je ontvangt ook echt bestek en geen plastic bestek. Daarnaast krijgen de reizigers een korte tijd voor landing nog een kleine maaltijd, zodat je met een goed gevulde buik het vliegtuig weer kan gaan verlaten.

Ook Interessant...