VAE

Dubai, wat zijn de absolute highlights?

Dubai, wat zijn de absolute highlights

Dubai is ongetwijfeld een stad van superlatieven. Groot, groter en grootst. Bijna geen enkele stad in de wereld verandert zo snel als Dubai. Of het nu om een tussenstop naar Azië gaat of een stedentrip. Dubai behoort tot de populairste reisbestemming in de Verenigde Arabische Emiraten en wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Hieronder lees je enkele praktische tips voor je bezoek aan Dubai.

1. Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld

Het hoogste gebouw dat 828 meter hoog is – de Burj Khalifa – is het absolute hoogtepunt als je Dubai bezoekt. Alles ademt in Dubai groot, groter en grootst. Niet verwonderlijk dat dit gebouw in Dubai ligt. Een bezoekje aan de Burj Khalifa mag niet ontbreken op je bucking list. Extra tip: koop een ticket op voorhand om urenlang wachten in een rij te vermijden voor je aan de beurt bent. Prijzen variëren tussen 38 en 140 euro.

2. De Dubai Mall, meer dan 1200 winkels onder één dak

De Dubai Mall, aan de voet van Burj Khalifa, is niet alleen het epicentrum van 1200 winkels maar is een enclave op zich. Verdwalen in dit immense complex is geen uitzondering op de regel. Om de afmetingen even in de verf te zetten enkele cijfers van dit 1,1 miljoen vierkante meter grote complex als parameter:

  • In de Dubai Mall bivakkeren méér dan 1200 winkels
  • Een gouden souk – de grootste van de wereld – met 200 shops gehuisvest
  • Tropische zeefauna in een immens aquarium, waaronder manta roggen en haaien
  • Een ijsbaan met Olympische afmetingen
  • Plus minus 120 restaurants met internationale keukens
  • Een bioscoop met 22 schermen

3. Burj Al Arab, een hotel als attractie

De Burj Al Arab is één van de meest beroemdste en luxueuze hotels op wereldvlak. Het is een echte trekpleister en is gelegen op een artificieel eiland in Dubai. Helaas is het niet makkelijk om het hotel in- en uit te lopen omdat de gasten van de privacy willen genieten. Er zijn drie opties om het majestueuze hotel te bezoeken:

  • Je doet aan sightseeing vanuit Burj Al Arab
  • Je tast in je geldbeugel en legt 2000 euro op tafel neer voor één overnachting
  • Je drinkt een cocktail in de bar op de hoogste verdieping. Dit kost ongeveer 80 euro per cocktail

4. Dubai Creek, een rit met de watertaxi als goedkoopste attractie

De Dubai Creek, een inham met een lengte van 14 kilometer, verdeelt de oude wijken van Deira in het oosten en Bur Dubai in het westen. Elke keer dat je Dubai bezoekt, is een kruising met één van de watertaxi’s van het ene district naar het volgende een absolute must. De boten – de zogeheten abras – varen wanneer alle stoelen bezet zijn, wat over het algemeen heel snel is. De reis kost slechts 1 dirham, wat overeen komt met 25 cent. De rit met de watertaxi is wellicht de goedkoopste attractie in Dubai.

Ook Interessant...