VAE

Munteenheid en betalen in de Verenigde Arabische Emiraten

Munteenheid en betalen in de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten hebben de Dirham (AED) als hun officiële munteenheid. Over het algemeen is de Dirham een stabiliteitsmunt, waardoor deze voor goede tarieven wordt aangeboden bij geldwisselaars. De Dirham is het meest voorkomende betaalmiddel in het land en wordt aanvaard bij een groot aantal lokale bedrijven. Bovendien accepteren veel lokale winkels en andere ondernemers ook buitenlandse betaalmiddelen.

De enige plaats die buitenlandse valuta niet accepteert, is Dubai International Airport. De meeste bedrijven en winkels accepteren creditcardbetalingen, waaronder Visa, Mastercard en American Express. De meeste hotels accepteren ook creditcards en Travellers Cheques. Er zijn ook een aantal ATMs verspreid over het land, vooral in de drukker bezochte gebieden.

De lokale munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is de Dirham (AED). De Dirham staat toe dat toeristen en bezoekers van het land hun dagelijkse kosten zonder problemen kunnen betalen. De Dirham is verdeeld in 100 fils. Er zijn Bankbiljetten in omloop van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 Dirham. Er worden ook munten van 1, 5, 10 en 25 fils gebruikt.

Toeristen die naar de VAE reizen kunnen ook betalen met creditcards zoals Visa, Mastercard en American Express. De meeste hotels accepteren ook creditcards, evenals Travellers Cheques. Als u het land binnenkomt, worden de meeste luchthavens voorzien van ATMs. Zij geven waarschijnlijk lokale valuta uit. Er zijn ook een aantal ATMs verspreid over het land, vooral in de drukker bezochte gebieden. Als u buiten het land wilt gaan, kunt u met uw creditcard betalen. Als dat niet mogelijk is, neem dan wat lokale munteenheid mee.

In de Verenigde Arabische Emiraten kunt u betalen met de lokale munteenheid, de dirham (AED). Er zijn ATMs verspreid over het land, met name in drukkere gebieden. U kunt ook betalen met creditcard, vooral buiten het land. Als dat niet mogelijk is, neem dan wat lokale valuta mee voor uw reizen. Er zijn vele manieren om munteenheid te ruilen, dus u kunt altijd op zoek gaan naar de beste deal. Als u genoeg dirham heeft, zult u zonder zorgen kunnen genieten van uw verblijf in het land.

Ook Interessant...